Pompa de căldură SolarEast 6 kW - Soluția eficientă și ecologică pentru încălzire și răcire Descoperă cea mai eficientă și avantajoasă soluție tehnică de încălzire și răcire - pompa de căldură SolarEast 6 kW. Această pompă de căldură oferă beneficii semnificative din punct de vedere al costurilor de exploatare și al protejării mediului. Cu modelul nostru de pompă de căldură SolarEast 6 kW, vei putea obține până la 6.46 kW de căldură, utilizând doar 2.71 kWh de energie electrică. Aceasta înseamnă că poți încălzi o suprafață utilă de până la 100m² în locuința ta (în cazul în care locuința are încălzire în pardoseală și izolație termică foarte bună, sub 40W/m2). Pompele de căldură aer-apa SolarEast reprezintă cea mai economică alternativă pentru încălzire și răcire. Tehnologia modernă "Inverter" și componentele de înaltă calitate asigură funcționarea sistemului fără deranjamente pe o perioadă îndelungată.
10kw spate

 

Inima sistemului este compresorul Panasonic DC twin rotary, controlat de invertorul DC, care poate modula puterea de la 25% la 100%.

Cu tehnologia EVI (injecție de vapori în compresor) și agentul frigorific R32, pompa de căldură funcționează chiar și la temperaturi scăzute de până la -25°C (consultați tabelul cu temperaturi vs COP).

Funcția de protecție antiîngheț este verificată la fiecare 5 minute de către controlerul principal, asigurând o funcționare optimă până la temperaturi exterioare de -25°C. Pentru a reduce riscul de îngheț la 0% în caz de întrerupere a curentului electric, se recomandă instalarea unei supape/valve antiîngheț potrivite de   acest tip .Numai in anumite cazuri se poate folosi glicol sau antigel .

Temperatura agentului  termic poate  ajunge pana la +60 °C astfel incit este posibila folosirea pompei de caldura pentru producerea de apa calda menajera sau pentru incalzirea cu calorifere( unele caloriferele vechi trebuiesc  supradimensionate )

Pompa de caldura SolarEast 10 kW  poate incalzi cu succes  o casa  bine izolata care are suprafața locuibilă  de pina la 100mp ( încălzire prin pardoseală)  și până la 80mp cu încălzire prin calorifere.Pentru a determina cu precizie ce model de pompa de caldura si cu ce caracteristici este necesar efectuarea unui audit energetic sau un calcul exact al necesarului de caldura a fiecarei case( carecteristicile fiecarei case sunt UNICE ) .

Daca se doreste  preparare   apaei calde menajere se recomanda instalarea  unui bolier cu serepntine supradimensioante ( speciale pentru pompele de caldura ),a unei  vanei cu 3 cai  si a unei rezistente electrice in bolier  pentrua rula 1 data pe saptamina pentru 10 minute functiea antilegionela (desinfectie boiler). Rezistenta va fi comandata de controler in functie de cerintele Dumneavoastra.

 

Functia  WIFI integrata permite  cu control de la distanta  cu ajutorul unui smartphone a temperaturi sau a modului de lucru.

Pompele de caldură SolarEast au fost certificate  energetic ERP A+++  de catre  organismul de certificat   TÜV-SÜD conform Standardului European, EN 14825: 2018, adică standardul actual pentru determinarea eficienței anuale de referință, SCOP.

 

Atentie ! Boilerul pentru apă caldă, robinetii, vasul de expansiune si alte acessori  nu sunt incluse și se vor instala în interiorul casei.

 

Specificatii tehnice generale:

 

 

Sistemul intelegent pentru degivrare  SolarEast este controlat de catre un algoritm care verifica diferenta de temperatura si timpul  de functionare al compresorului scurs de la ultima degivrare si evaluaza starea evaporatorului. Cind sunt intrunite conditiile  specifice  , degivrarea va porni automat . Video

 

Pompele  de caldură SolarEast  folosesc un algoritm special pentu compensarea temperaturii interioare in functie de temperatura exterioara.

Modulul  de comunicatie WIFI  permite  controlul comunicarea la distanta prin internet   cu ajutorul  unei aplicatii GRATUITE de pe telefonului mobil (Android /IOS/tuya)

WhatsApp Image 2022-06-29 at 11.41.55 AM
WhatsApp Image 2022-06-29 at 11.32.23 AM

Pompa de caldura va functiona in cele mai bune conditii daca se vor face calcule specifice pentru dimensionare optima a tuturor componentelor .

Recomandari pentru o buna functionare:

-se instaleaza un rezervor/puffer/buffer  cu un volum de minim 50L ( se calculeaza in functie de volumul de apa din instalatie)

-se instaleaza un  vas de expansiune de min 10L (se calculeaza )

-instalarea unei rezistente auxiliare de 3kw pentru a compensa necesarul de energie in perioadele ff reci. Rezisttenta se poate instala in interiorul  rezervorului sau pe teava de tur

-pompa este dotata cu sitem antiinghet dar acesta este activ cind pompa de caldura este alimentata cu tensiune electrica de la retea.

-se recomanda instalarea unor valve antiinget care vor descarca apa din sistem daca temperatura agentului termic scade sub 4C. Daca se introduce in instalatie glicol sau antigel eficienta sitemului poate scade cu pina la 10%

-puterea electrica instalata a casei trebuie sa fie de peste 6Kw cu o siguranta de minim 16A

-pompa va fi conectata cu un cablu special in tabloul principal si pe  acest circuit se vor instala protecti speciale pentru supra tensiune  ±10% fata de tensiunea de referinta 230V .

 

 EN CERTIFICATE 14825 (TUV SUD  lab test no 64.181.22.01083.01) Download

Ghidul tau autentic de shopping.