Cum să configurezi pompa de căldură Solareast/Sunrain cu Tuya local în Home Assistant -Ghidul începătorului –

Home Assistant este o platformă open-source pentru automatizarea casei, care permite controlul diverselor dispozitive și sisteme, inclusiv pompă de căldură, dintr-o singură interfață. Configurarea unei pompe de căldură în Home Assistant poate părea dificilă pentru un începător, dar este foarte ușor de făcut cu ajutorul unei integrări numită LocalTuya. În acest articol, vom explora în detaliu pașii necesari pentru a configura o pompă de căldură în Home Assistant. 


Pasul 0

 1. Verificați dacă pompa de căldură  este conectată la rețeaua dvs. Wi-Fi și daca functionează cu succes   aplicația Tuya / Smart Life pe telefonul dvs.

 2. Descărcați și instalați aplicația Fing sau un program similar care poate scana rețeaua locală și verifica ce porturi sunt deschise. Verificați dacă porturile 6668 sau 6667 sunt deschise, acestea permit comunicarea la nivel local și cu aplicația Tuya în Cloud.

 3.  Instaleaza Home Assistant

 4. Pentru a instala Tuya local și software-ul pentru pompă de căldură este necesar să instalați HACS în Home Assistant. În primul rând, accesați interfața web a Home Assistant și selectați “Hass.io” și apoi “Add-On Store”. Căutați add-on-ul “HACS” și instalați-l. După aceea, mergeți la pagina de configurare a HACS și introduceți informațiile necesare. După ce ați introdus informațiile necesare, salvați și reporniți add-on-ul. Acum puteți începe să utilizați HACS pentru a instala și gestiona integrările și personalizările pentru Home Assistant.


 Pasul 1: Instalarea LocalTuya din HACS
Primul pas pentru a configura o pompă de căldură în Home Assistant este instalarea integrării LocalTuya din HACS (Home Assistant Community Store). HACS este o comunitate de dezvoltatori care au creat o gamă largă de integrări și plugin-uri pentru Home Assistant. Pentru a instala LocalTuya, urmați acești pași:

 1. Accesați interfața web a Home Assistant și selectați HACS din meniul lateral.
 2. În partea de sus a paginii HACS, selectați categoria “Integrations”.
 3. Căutați “LocalTuya” în lista de integrări și instalați-l.
 4. Restartați Home Assistant pentru a finaliza instalarea.

Pasul 2: Adăugarea integrării LocalTuya
După instalarea LocalTuya, următorul pas este adăugarea integrării în Home Assistant. Pentru a face acest lucru, urmați acești pași:

 1. Accesați interfața web a Home Assistant și selectați “Settings” din meniul lateral.
 2. Selectați “Integrations” din meniul “Devices & Services”.
 3. Selectați “Add Integration” și apoi “LocalTuya”.
 4. Completați formularul de configurare a integrării și apăsați “Submit”.

Pasul 3: Configurarea pompei de căldură După adăugarea integrării LocalTuya, următorul pas este să configurați pompa de căldură. Pentru a face acest lucru, urmați acești pași:

 1. Accesați interfața web a Home Assistant și selectați “LocalTuya” din meniul lateral.
 2. Selectați “Configuration” și apoi “Add a New Device”.
 3. Introduceți ID-ul dispozitivului Tuya (acest lucru se poate găsi folosind aplicația Tuya Smart), numele pompei de căldură, adresa IP locală și cheia locală (acestea două se pot găsi folosind aplicația LocalTuya).
 4. În câmpul “Manual DSP”, introduceți următoarele cifre separate prin virgulă: 1,2,4,5,10,11,15,18,21,22,33,101.
 5. Apăsați “Save” pentru a salva configurația.

 Definirea parametrilor :

1 switch  ON OFF (Pornire/ Oprire)
2  select   cold,heating,floor_heating,hot_water,cold_and_hotwater,heating_and_hot_water,floor_heatign_and_hot_water
4  number    (setare temperatura pentru incalzire )
5  select  ECO,Normal ( selectare mod de lucru Economic si Normal )
10 number   (senzot temperatura apa din boiler)
11 select  OFF;H1;H2;H3;H3;H4  ( selactare curba de incalzire apa calda)
13 select  OFF,H1;H2;H3;H4;H5;H6;H7;H8;L1;L2;L3;L4;L5;L6;L7;L8 (curbele te temperatura pentru incalzire )
15 select fault 1;2;3;4;5;6;7;8;9;10;11;12;13;14;15;16;17;18;19;20;21;22;23;24;25;26;27;28;29;30 (mesaje de eroare)
21 sensor    (temperatura retur)
22 sensor   (temperatura tur )
33  binary sensor  ( stare degivrare)
101  number (setaza temperatura apa calda)

Pasul 4: Controlul pompei de căldură

După ce am integrat cu succes pompa de căldură în Home Assistant, putem să o controlăm din interfața grafică.

 1. Accesăm interfața Home Assistant, apoi deschidem fila “Dashboard” (tab-ul cu simbolul unei case). Dacă nu aveți deja un tab creat pentru pompa de căldură, puteți crea unul nou apăsând butonul “+” din partea dreaptă a interfeței.

 2. Adăugăm elemente pentru controlul pompei de căldură pe tab. Acestea pot fi adăugate prin selectarea butonului “Edit Dashboard” și apoi prin apăsarea butonului “+” din colțul dreapta-sus.

 3. Pentru a adăuga un buton pentru pornirea/oprirea pompei de căldură, selectăm butonul “Button” și îl tragem pe tab. În fereastra de configurare a butonului, vom selecta entitatea care controlează pornirea/oprirea pompei de căldură. Această entitate va fi creată automat în momentul în care vom configura integrarea “LocalTuya”. După selectarea entității, putem să modificăm denumirea butonului și opțiunile de afișare.

 4. Pentru a adăuga elemente pentru afișarea temperaturilor și pentru setarea temperaturii dorite, putem selecta butonul “Gauge” sau “Thermostat” și le tragem pe tab. În fereastra de configurare a elementului, vom selecta entitatea corespunzătoare temperaturii dorite sau a temperaturii curente. Aceste entități vor fi de asemenea create automat în momentul configurării integrării “LocalTuya”. După selectarea entității, putem să modificăm denumirea elementului și opțiunile de afișare.

 5. După adăugarea elementelor de control, putem să salvăm tab-ul și să ne bucurăm de controlul pompei de căldură prin intermediul Home Assistant.

Este important de menționat că aceste instrucțiuni sunt valabile doar pentru integrarea pompei de căldură prin intermediul LocalTuya. Pentru alte tipuri de pompe de căldură sau alte tipuri de integrare, pașii pot fi diferiți și este important să urmăriți instrucțiunile specifice furnizate de producător sau de comunitatea Home Assistant.

Comments are closed.

Ghidul tau autentic de shopping.